DEN EUROPÆISKE RUMFARTSORGANISATION ESA

DEN EUROPÆISKE RUMFARTSORGANISATION ESA

Released

24/11/2009 11:14 am

Copyright

ESA

Description

Europa har været aktivt engageret i rumfart gennem flere årtier. Siden 1975 har den europæiske rumfartsorganisation ESA (European Space Agency) forenet medlemslandenes ressourcer. Derved har organisationen kunnet overkomme programmer og aktiviteter, der langt overstiger, hvad et enkelt land kunne udrette.

ESA udvikler de løfteraketter, rumfartøjer og faciliteter på jorden, som skal til for at holde Europa i rumfartens internationale front. I dag bliver der sendt satellitter op, som observerer Jorden, som muliggør navigation og telekommunikation, og som giver resultater til astronomien. Desuden sendes der ubemandede fartøjer langt ud i Solsystemet, lige som der samarbejdes om bemandet rumfart.

ESA har 18 medlemslande: Østrig, Belgien, Tjekkiet, Danmark, Finland, Frankrig, Tyskland, Grækenland, Irland, Italien, Luxembourg, Holland, Norge, Portugal, Spanien, Sverige, Svejts og Storbritannien. Desuden er Canada medlem af ESA’s øverste organ, ESA Council, og deltager i visse projekter i henhold til en samarbejdsaftale. Ungarn, Polen og Rumænien deltager i et samarbejdsprogram.

www.esa.int

Rate this

  • Currently 4 out of 5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rating: 4/5 (1 votes cast)

Thank you for rating!

You have already rated this page, you can only rate it once!

Your rating has been changed, thanks for rating!

Views

1406